Profil
Vásárlási segéd

HOGYAN MŰKÖDIK A JEGYVÁSÁRLÁS?

Miután kiválasztottad a neked tetsző programot, tájékozódhatsz a partner jegyárairól és akcióiról, majd a jegyvásárlás gomb megnyomásával kiválaszthatod a neked megfelelő jegyeket. A következő lépésben add meg adataidat és az e-mail címed! Fontos, hogy az e-mail címed pontosan add meg, hiszen a jegyeidet és a számlát is erre a címre küldjük majd Neked. Végül gyorsan és biztonságosan fizess bankkártyával.


MÉG ÚJ VAGYOK AZ ONLINE VÁSÁRLÁSBAN. MIT TEGYEK?

Az online vásárlás épp olyan egyszerű mintha egy boltban fizetnél bankkártyával vagy készpénzt vennél fel automatából. A fizetés folyamata biztonságos, gyors és átlátható. 

A jegyeid kiválasztása után a rendszer átirányít a bank weboldalára. Itt 5 egyszerű lépést kell követned:

1.    Vedd elő a bankkártyád!
2.    Írd be a neved! 
3.    Írd be a 16 jegyű bankkártya-számot!
4.    Írd be a kártyád lejárati idejét!
5.    Írd be a CCV kódot (a kártya hátoldalán az aláírás alatt elhelyezkedő háromjegyű szám)!

Végül kattints az elküldés gombra. A sikeresen megvásárolt jegyeid azonnal (legkésőbb 30 percen belül) megérkeznek a korábban megadott e-mail címedre.

Ha elakadtál, vagy segítségre van szükséged, fordulj bizalommal ügyfelszolgálatunkhoz, melynek elérhetőségét itt találod!


HOGYAN TUDOK ÉLNI ELÁLLÁSI JOGOMMAL?

Amennyiben nem találsz más megoldást és mégis el szeretnél állni a vásárlástól, akkor kérlek, írj e-mailt ügyfélszolgálatunknak, melyben megadod az elérhetőséged. Kollégáink igyekeznek a lehető leghamarabb felvenni veled a kapcsolatot. 
A folyamatot nagyon meggyorsítja, ha részletesen megadod a számunkra szükséges adatokat.


MENNYIRE BIZTONSÁGOS AZ ONLINE FIZETÉS?

Az online fizetés teljesen biztonságos. Bankkártya adataidat csak a bank oldalán kell megadnod és azok kezelését is csak a bank végzi. Ráadásul már több mint 5000 vállalkozás használja a Bariont online fizetésre. Bővebben a barionról itt olvashatsz.


CSAK A KINYOMTATOTT JEGYEKET TUDOM ÉRVÉNYESÍTENI?

Nem. Alapvetően digitális formában is érvényesíthetőek a jegyek, azonban sok esetben egyszerűbb és gyorsabb a bejutás a nyomtatott verzióval. Az emailben kapott jegyek formátuma PDF, mely fájlokat pl. az ingyenes Adobe Reader programmal tudod megnyitni.
FONTOS: Amennyiben digitális formában szeretnéd bemutatni jegyeidet győződj meg arról, hogy a jegyed offline állapotban (ahol nincs internet) is elérhető legyen (pl. Mentsd le a PDF dokumentumot a telefonodra). Sok esetben előfordulhat, hogy elfogy a mobilneted vagy épp nincs a közelben WiFi.


HASZNÁLHATOK-E SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYÁT (SZÉP KÁRTYÁT) FIZETÉSRE?

Nem. A vonatkozó jogszabály nem teszi lehetővé a SZÉP kártya elfogadását.

A BARION fizetési felületén nem is fog megjelenni a SZÉP-kártyás fizetési lehetőség.
A Magyar Közlönyben megjelent 55/2011. (IV. 12.) kormányhatározat 5./§10/ (1) szerint kizárólag a szolgáltatói tevékenységek körébe tartozó célokra lehet a SZÉP-kártyával a juttatást költeni. Mivel a TicketBase oldala közvetítőnek minősül, így a szépkártya nem használható az oldalon.


VEHETEK-E JEGYEKET MÁSNAK VAGY AJÁNDÉKBA?

Természetesen igen! Amennyiben a jegyvásárlásnál nem kell megadni személyes adatokat (név és születési dátum), egyszerűen elég, ha csak továbbítod az e-mailt a jegyekkel. 

Ha szükség van a fent említett adatokra, abban az esetben csak a jegyen szereplő személy használhatja fel a jegyet. Nem kell aggódnod, ez nem bonyolítja a jegyvásárlás folyamatát, ráadásul a oldal még segít is a vásárlásban.


 

KI FOGJA LÁTNI A SZEMÉLYES ADATAIMAT?

Senki! Az adatokat azért kell megadnod, hogy a jegyrendszer automatikusan kiállíthassa részedre a jegyekről készült számlát.


MIT TEGYEK, HA A WEBOLDAL NEM ÚGY MŰKÖDIK, AHOGY KELLENE?

Az oldal használatához mi a Google Chrome, Safari illetve a Mozzila Firefox használatát javasoljuk. Ha ezek közül használod valamelyiket vagy valami mást használva tapasztalsz rendellenességet, próbáld meg a fent említett böngészők valamelyikével. Ha ez sem segít bizonyos esetekben a számítógép újraindítása is megoldhatja a problémát.


SEGÍTSETEK, NEM ÉRKEZTEK MEG A JEGYEK!

A sikeres bankkártyás fizetést követően azonnal elküldjük neked a jegyeidet, illetve a hozzájuk tartozó számlát az általad megadott e-mail címre. Ha a jegyeid nem érkeznek meg legkésőbb fél órán belül, akkor ne kezdeményezz újabb vásárlást, hanem hívd az ügyfélszolgálatot vagy írj nekünk.
Ha nem érkeznek meg a jegyek és a számla, akkor feltehetőleg a következő problémák adódhattak:
1)    Ha megkaptad a fizetési értesítőt a bankkártyás fizetésről, de a jegyeket nem, akkor érdemes ellenőrizni a levélszemét (SPAM) mappát.
2)    Ha megkaptad a fizetési értesítőt a bankkártyás fizetésről, de a jegyeket nem, akkor előfordulhat, hogy rosszul adtad meg az e-mail címed. Ebben az esetben vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal és mi elküldjük Neked a jegyeidet a helyes e-mail címedre.
3)    Előfordulhat az is, hogy valamilyen banki kommunikációs probléma okozza a gondot. Ekkor fordulj bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.


HOGYAN TUDOK FIZETNI A TIKETBASE OLDALON?

Online a bakkártyád segítségével tudsz fizetni. Az online bankkártyás fizetés egyszerű és gyors – ha már fizettél valaha bankkártyával, hidd el, ez sem fog gondot okozni.


MIT TEGYEK, HA A KÁRTYÁMON AZ ÖSSZEG BETERHELŐDÖTT, DE SIKERTELEN VÁSÁRLÁSRÓL KAPTAM E-MAILT?
A bankok többnyire csak zárolják ezt az összeget, mely többnyire rövid időn belül feloldásra kerül. Ha az összeg tényleges levonásra került, kérlek, ellenőrizd az email címed, különös tekintettel a levélszemét (SPAM) mappát.


MINDENKÉPP KELL REGISZTRÁLNOM A JEGYVÁSÁRLÁSHOZ?

A weboldalon történő vásárláshoz egyáltalán nincs szükség regisztrációra.


LE TUDOM FOGLALNI A JEGYEKET TELEFONON/E-MAIL-EN?

Nem, foglalásra nincs lehetőség.


TUDOK EGYSZERRE TÖBBFÉLE PROGRAMRA JEGYET VÁSÁROLNI?

Sajnos egyszerre csak egy programra tudod megvásárolni a jegyeidet, hiszen a számlát az a partnerünk állítja ki neked, akinél jegyet vásárolsz


A JEGY ÁRÁN FELÜL VAN-E PLUSZ KÖLTSÉG?

A jegyáron felül kezelési költséget számítunk fel, melyet beépítünk az árakba.


MIT TEGYEK, HA VÉLETLEN TÖRÖLTEM A JEGYEIMET?

Nem kell izgulnod. Vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb újra elküldeni Neked a jegyed. 


MI TÖRTÉNIK, HA ELMARAD AZ ESEMÉNY?

Ha elmarad egy esemény és erről a rendezvény szervezői is hivatalos tájékoztatást adnak, abban az esetben e-mailben tájékoztatunk az időpontváltozásról és a visszatérítés menetéről.


VISSZATÉRÍTÉS ESETÉN HOGYAN TÖRTÉNIK A JÓVÁÍRÁS?

Visszaváltáskor a jegyek ára automatikusan visszakerül a bankszámládra.
 

Készítette TicketBase 2019-ben. Minden jog fenntartva